Bijkomende maatregelen voor vrijetijdsactiviteiten van kinderen

  • 2 december 2021

De coronacijfers in Zulte zijn heel hoog. Het virus circuleert vooral bij jonge kinderen. Die worden meestal niet echt ziek maar besmetten wel hun gezinsleden en leerkrachten.

Daardoor ondervinden scholen en opvangsystemen grote moeilijkheden. Heel wat klassen zijn noodgedwongen gesloten, 2 van de 4 buitenschoolse kinderopvanglocaties moesten gesloten worden en ook enkele crèches zijn dicht. 

Overleg tussen gemeente en verenigingen

Het gemeentebestuur wil maximaal inzetten op het openhouden van scholen. Daarom ging de gemeente in overleg met verenigingen die een werking hebben voor kinderen uit de lagere school. Er werd besproken hoe de werking de volgende weken kan georganiseerd worden.

Beperking van vrijetijdsactiviteiten

Op het overleg werden, in consensus, volgende afspraken gemaakt die gelden tot en met zondag 26 december 2021.

  1. Vanaf donderdag 2 december 2021 worden indooractiviteiten geannuleerd voor kinderen tot en met het zesde leerjaar.
  2. Vanaf maandag 6 december 2021 wordt de werking stilgelegd van jeugd- en sportverenigingen voor kinderen tot en met het zesde leerjaar.
  3. In het weekend van 3 tot 5 december kunnen nog wel buitenactiviteiten doorgaan. De verenigingen beslissen daar zelf over. Als de activiteiten doorgaan,  moeten de geldende richtlijnen maximaal gerespecteerd worden. 

Meer informatie

Meer informatie over geldende maatregelen

Het gemeentebestuur bedankt alle verenigingen voor hun begrip en solidariteit.