Extra vaccins - registreer je voor snellere vaccinatie

  • 7 juli 2021

Vaccinatiecentrum Brielpoort kreeg extra vaccins ter beschikking voor de komende weken. Daardoor kan er versneld gevaccineerd worden.

Op zaterdag 10 juli en donderdag 15 juli 2021 is het Johnson & Johnson-vaccin beschikbaar voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Ook wie reeds eerder uitgenodigd werd voor Pfizer of AstraZeneca, kan op deze momenten toch een Johnson & Johnson-vaccin krijgen. Het vaccin van Johnson & Johnson kent enkele zeldzame bijwerkingen. Informeer je goed voor je de keuze maakt.

16- en 17-jarigen kunnen op donderdagnamiddag 15 juli hun eerste Pfizerprik krijgen.

Schrijf zeker in op voorhand

Opgelet: vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Dat kan online via dit registratieformulier of telefonisch via het callcenter T 09 381 95 30.

Het callcenter is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur (hou rekening met grote drukte).

Ben je 18 jaar of ouder?

Je kan kiezen voor een Johnson & Johnson-vaccin op zaterdag 10 juli of donderdag 15 juli. Ook als je al eerder uitgenodigd bent voor Pfizer, kan je toch kiezen voor het J&J-vaccin. Alle uitnodigingen voor volwassenen in Deinze en Zulte zijn verstuurd maar mogelijk zijn nog niet alle brieven toegekomen. Je kan contact opnemen met het callcenter om meer informatie over jouw uitnodiging te krijgen.

Ben je 16 of 17 jaar?

Het Johnson & Johnson-vaccin is niet goedgekeurd voor 16- en 17-jarigen. Je komt wel in aanmerking voor Pfizer. Je kan je vaccin krijgen op donderdag 15 juli 2021.

Ben je jonger dan 16 jaar?

Voorlopig word je nog niet gevaccineerd.

Informatie over het Johnson & Johnson vaccin

Er is een geschat risico van twee gevallen van bloedklonters in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes (cellen die het bloed helpen te stollen) op 1.000.000 mensen die gevaccineerd werden met het Janssen-vaccin. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft een risico-batenanalyse gemaakt voor deze specifieke bijwerking toegepast op het Janssen-vaccin. Op basis daarvan werd een leeftijdsgrens van 41 jaar vastgelegd voor de systematische uitnodigingen voor vaccinatie.

Deze zeer zeldzame nevenwerkingen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Behalve deze aanwijzing zijn er geen andere aanwijzingen dat deze nevenwerkingen meer optreden bij personen met een bepaalde onderliggende aandoening, waaronder een voorgeschiedenis van bloedklonters.