Fietszoektocht laat nieuwe inwoners Zulte ontdekken

  • 18 september 2020

De gemeente lanceert een nieuw en origineel concept voor het onthaal van de nieuwe inwoners. Een fietszoektocht laat nieuwe inwoners Zulte ontdekken op een leuke en coronaveilige manier.

De gemeente verwelkomde normaal afgelopen weekend haar nieuwe inwoners voor een ontbijt en busrondrit door de gemeente. Een initiatief dat niet kon doorgaan omwille van het coronavirus. Ook nu valt er heel wat te beleven en te ontdekken in Zulte. Een fietszoektocht voor de nieuwe inwoners biedt hier een mooi en waardig alternatief. Nieuwe inwoners kregen recent een uitnodiging voor de fietszoektocht in de bus. Wie inschrijft, kan de zoektocht fietsen tussen 25 september en eind november 2020. Zo leren ze op een coronaveilige manier en met hun eigen bubbel de gemeente kennen.

Langs het parcours doorheen de 3 deelgemeenten, gaan de deelnemers op zoek naar 25 foto’s waarna ze de bijhorende vragen kunnen oplossen. Er is een kleine prijzenpot voorzien: een herbruikbare Zulte-drinkfles voor de deelnemende gezinnen en Zultebonnen voor de winnaars. Zo leren de nieuwe inwoners ook de plaatselijke handelszaken kennen en draagt dit nieuwe initiatief ook bij aan de lokale economie.