GEMEENTE ZULTE ZET ACTIVITEITEN VOOR -12 JARIGEN VERDER ON HOLD - SITUATIE WORDT WEKELIJKS GEËVALUEERD

  • 10 november 2020

Het gemeentebestuur van Zulte besliste op maandag 9 november om voorlopig nog geen activiteiten voor -12 jarigen toe te laten. De situatie zal wekelijks op maandag geëvalueerd worden binnen de veiligheidscel. ‘Het aantal besmettingen in onze gemeente daalt, dat is een gunstig gevolg van de maatregelen die we genomen hebben. We zijn op de goede weg. Toch komen er dagelijks nog te veel besmettingen bij. Het virus is momenteel nog te sterk aanwezig in onze gemeenschap om deze activiteiten op een veilige manier te kunnen heropstarten. We moeten geduld hebben en volhouden”, zegt burgemeester Simon Lagrange. 

Wegens de barslechte coronacijfers in Zulte, besliste het gemeentebestuur op 20 oktober om alle activiteiten van het Zultse verenigingsleven tot begin november on hold te zetten. Na een evaluatie binnen de veiligheidscel werd daarna op 26 oktober al beslist om deze maatregel op gemeentelijk vlak te verlengen tot en met woensdag 11 november.

Op vrijdag 30 oktober kondigde de federale overheid op haar beurt een reeks verstrengde maatregelen aan. Deze maatregelen hebben als doel de druk op de ziekenhuizen en zorgsector een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Deze verstrengde federale maatregelen impliceren dat verenigingen geen activiteiten kunnen organiseren tot en met zondag 13 december, de (voorlopige) einddatum van de federale lockdown.

De enige uitzondering hierop is dat georganiseerde activiteiten (door jeugdverenigingen of sportclubs) voor -12 jarigen wel mogelijk zijn. De veiligheidscel van de gemeente Zulte analyseerde gisteren de situatie in de gemeente en besliste  om alle activiteiten voor de -12 jarigen voorlopig verder on hold te zetten. Deze maatregel zal wekelijks geëvalueerd worden.

‘De besmettingscijfers in Zulte zijn sinds begin november al fors gedaald. We zijn op de goede weg. Onze inspanningen lonen dus, nu moeten we ze voortzetten. Dagelijks komen er nog te veel besmettingen bij. In de afgelopen 7 dagen noteerden we nog steeds 59 nieuwe besmettingen, waarvan 21 in het voorbije weekend. We zien ook nog steeds besmettingen bij kinderen onder de 12 jaar. Het virus is momenteel nog te sterk aanwezig in onze gemeenschap om de activiteiten voor -12 jarigen op een veilige manier opnieuw op te starten. We moeten de besmettingscijfers verder naar beneden krijgen en vragen onze verenigingen dus om geduld uit te oefenen. Wekelijks zullen we op maandag de situatie evalueren met de veiligheidscel’, zegt burgemeester Simon Lagrange.