Heb jij een brandend idee voor Zulte? Steek jouw idee aan!

  • 14 juli 2021

Jeugdraad en jeugddienst willen jongeren betrekken bij beleid

De jeugdraad en jeugddienst van Zulte lanceren het project ‘Aanstekers’ om jongeren te betrekken bij het jeugdbeleid. Op het digitale platform aanstekers.org kunnen jongeren hun ideeën delen waar de jeugdraad en -dienst mee aan de slag kunnen.

We hebben in onze gemeente een actieve jeugdraad met geëngageerde vrijwilligers uit de jeugdverenigingen. Bij hen kunnen we regelmatig polsen wat er leeft en met die ideeën gaan we aan de slag. Maar jongeren die niet zijn aangesloten bij een vereniging, kunnen we moeilijk bereiken. Wat leeft bij hen? Waar liggen ze wakker van? Welke ideeën hebben zij om van Zulte een leefbare gemeente te maken voor jongeren? Daarom lanceren we samen met Bataljong het project Aanstekers. Daar kunnen jongeren op een laagdrempelige manier hun mening laten horen.

Digitaal platform

Aanstekers.org is een digitaal platform waar jongeren hun ideeën en dromen over de gemeente kunnen delen. Je surft naar aanstekers.org, zoekt de gemeente en je gebruikt de schakelaar om jouw idee aan te steken.

De ingestuurde ideeën worden door de jeugdraad en jeugddienst bekeken en in overweging genomen. Met die waardevolle input wil de gemeente van Zulte een leefbare en aangename plek voor jongeren maken.

Project aanstekers -affiche