Horecabon van 10 euro voor elk Zults gezin

  • 1 juni 2021

Investering van 86.000 euro in lokale horeca, bon kan via Sociaal Huis uitgewisseld worden met kwetsbare inwoners.

Het gemeentebestuur bezorgt elk Zults gezin deze week een horecabon ter waarde van 10 euro. De bon kan vanaf 9 juni gebruikt worden in de deelnemende lokale horecazaken. Een investering van 86.000 euro die rechtstreeks terugvloeit naar de lokale horeca en die zorgt voor extra koopkracht voor Zultse inwoners. Wie dat wenst, kan de bon via het Sociaal Huis schenken aan inwoners die het moeilijk hebben.

Het gemeentebestuur van Zulte wil zowel haar inwoners als de lokale horeca een hart onder de riem steken. Daarom krijgt ieder gezin in Zulte deze week een horecabon ter waarde van 10 euro in de bus (1 bon per adres). Deze horecabon kan vanaf 9 juni (de dag van de volledige heropening van de horeca) ingeruild worden bij een deelnemende horecazaak. De bon blijft geldig tot en met 31 december 2021. Elke bon bevat een unieke QR-code die een korting van 10 euro oplevert bij de deelnemende zaken.

Het overzicht van de deelnemende horecazaken staat op www.zulte.be/horecabon. Ruim 20 horecazaken zijn al ingeschreven. Dit aantal kan nog stijgen, geïnteresseerde horecazaken kunnen nog steeds instappen.

Met de horecabon wenst het gemeentebestuur de consumptie van de inwoners in de Zultse horeca te stimuleren. De uitgifte van deze horecabon betekent een rechtstreekse investering van 86.000 euro in de lokale horeca. De gemeente rekent ook op een multiplicatoreffect door de consumptie van de inwoners.

Het gemeentebestuur wil er steeds voor zorgen dat iedereen mee is, ook mensen die het moeilijk hebben. Daarom kunnen inwoners hun horecabon schenken aan een Zults gezin dat het vandaag wat moeilijker heeft. Wie wenst, kan de bon deponeren in de brievenbus van het Sociaal Huis, Staatsbaan 148. De sociale dienst zorgt ervoor dat de bon goed terechtkomt bij kwetsbare inwoners.