Ministerieel besluit 1 november: maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken

Het MB van 1 november is gepubliceerd, u kan dit hier vinden.

 

  • 27 november 2020

Online sportlessen vanaf maandag 30 november t.e.m. woensdag 30 december

De gemeentelijk georganiseerde sportlessenreeksen september-december 2020 werden eerder omwille van corona geannuleerd.
#ZulteVerlicht
  • 27 november 2020

Actie #ZulteVerlicht wil licht brengen in donkere dagen

De donkerste dagen staan voor de deur en daar wil het gemeentebestuur van Zulte wat aan doen. Met de actie #ZulteVerlicht wil het gemeentebestuur de decembermaand extra warm en gezellig maken. Dit via bijkomende publieke kerstverlichting én een wedstrijd naar de inwoners toe.
  • 24 november 2020

Coronacijfers Zulte dalen, traag maar zeker

De besmettingscijfers binnen de gemeente Zulte gaan traag de goede kant uit, maar zijn nog steeds te hoog. Van alle Vlaamse gemeenten had Zulte in de afgelopen week de 20e hoogste besmettingsgraad.
Week van de senioren
  • 18 november 2020

Week van de senioren

Ook in coronatijden verdienen de Zultse senioren de nodige aandacht. Om hen in deze moeilijke tijd een extra hart onder de riem te steken, onderneemt het Sociaal Huis enkele acties.  
Groepsaankoop groene stroom
  • 26 november 2020

Groepsaankoop groene stroom en aardgas

De Provincie Oost-Vlaanderen startte op 23 november 2020 een nieuwe groepsaankoop voor 100% Belgische groene stroom en aardgas. Dit jaar is het al de tiende editie!
Heldenbos
  • 19 november 2020

Zulte plant Heldenbos aan

Coronahelden zijn dag en nacht voor iedereen in de weer. De gemeente Zulte wil laten zien dat ze die inzet apprecieert en plant een heldenbos aan. Dit betekent ook 1,30 hectare extra publiek toegankelijk buurtgroen, dichtbij het centrum van Zulte.  
Trage weg Bisdonkstraat
  • 17 november 2020

Heraanleg trage wegen

Gemeente Zulte heeft de trage wegen Bisdonkstraat, Bokstraat en Zandweg heraangelegd. Door een aanleg in waterdoorlatende asfaltverharding wordt het fietscomfort aanzienlijk verhoogd. Gelijktijdig werd gekozen om de bermen in te groenen en het landelijk karakter te versterken.
Houd moed, er komen betere tijden
  • 25 november 2020

Gemeente spreekt inwoners moed in

“Houd moed! Er komen betere tijden.” Zo luidt de boodschap van het gemeentebestuur aan haar inwoners. In het centrum van elke deelgemeente staat een grote banner.  
Baloise Ladies Tour
  • 19 november 2020

Finale van de Baloise Ladies Tour 2021 in Zulte

De gemeente Zulte wordt op zondag 11 juli 2021 gastgemeente voor de slotrit van de Baloise Ladies Tour. Dat is de nieuwe naam voor de BeNe Ladies Tour, een hoogstaande rittenwedstrijd in het dameswielrennen.
vogelgriep
  • 16 november 2020

Vogelgriep: informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels

Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij wilde vogels in enkele kustgemeenten, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.