Help jij anderen als prikpartner?

Help jij anderen als prikpartner?

Heb je vragen over de manier waarop je een vaccinatieafspraak kan bevestigen of hoe je in het vaccinatiecentrum kan geraken? Je ontvangt een uitnodiging via brief, sms of mail als je aan de beurt bent. Je kan het voorstel van afspraak bevestigen, weigeren of verplaatsen.

Dat kan via www.laatjevaccineren.be of het callcenter (T 09 381 95 30, iedere werkdag geopend van 9.00–12.00 uur). Dit is niet voor iedereen even eenvoudig. Sommige mensen zijn niet zo digitaal onderlegd of hebben geen internet of computer. Zij kunnen hulp gebruiken en misschien kan jij helpen!

We roepen je op om in je buurt, straat of appartementsgebouw, je telefoonboek, je vrienden- en/of kennissenkring… te kijken of mensen je hulp kunnen gebruiken. Als dat zo is, stap dan op die persoon af en bied je aan als “prikpartner”.

Wil de persoon zich laten vaccineren en kan die daarbij hulp gebruiken, dan hoeft hij/zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt maar naar jou te bellen en is die zeker van jouw ondersteuning. Dat kan gaan van de afspraak vastleggen tot vervoer van en naar het vaccinatiecentrum. Hou bij de ondersteuning wel rekening met de basisregels zoals het dragen van een mondmasker, voldoende afstand houden, handen regelmatig wassen.

Prikpartner