Samen Veerkrachtig - 10-daagse Geestelijke Gezondheid

  • 30 september 2021

Gemeentebestuur Zulte en Sociaal Huis Zulte werken samen met Logo Gezond+ vzw aan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Van 1 tot 10 oktober 2021 willen we met een ludieke spreukenactie een glimlach toveren op het gezicht van onze inwoners. Tegelijk zetten we het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker.

VEERKRACHT IN DE KIJKER

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zetten we het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dat doen we door spreuken aan te brengen in het straatbeeld. Na al die maanden corona-pandemie weten we meer dan ooit dat veerkrachtig zijn, belangrijk is.

Het leven zoals we dat kennen, wordt al een hele tijd op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dat gepaard met onzekerheid, angst en stress.
Een flinke portie veerkracht helpt in woelige tijden. Mensen met een sterke veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen. Ze veren recht na een tegenslag of passen zich gemakkelijk aan bij stress of veranderingen. Met deze actie willen we mensen ervan bewust maken dat je jouw veerkracht zelf kan versterken. Dat je hulp mag vragen als dat nodig is.

Omgekeerd geldt ook. Sta open voor signalen van anderen. Weet dat je heel wat voor anderen kan betekenen door aandachtig te luisteren en zonder te oordelen.

ONTDEK DE VEERKRACHTIGE SPREUKEN

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid kan je spreuken ontdekken in het gemeentehuis, in het Sociaal Huis, in de opvanginitiatieven, bij huisartsen, apothekers en enkele handelszaken. Het zijn deugddoende boodschappen en woordspelingen die je even laten nadenken en de veerkracht versterken. De spreuken werden sierlijk aangebracht door vrijwilligers.