Start van 3 wegenwerken op maandag 4 oktober 2021

  • 30 september 2021

Vanaf maandag 4 oktober 2021 starten verschillende wegeniswerken. Er worden plaatselijk omleidingen voorzien.

OUDE WEG IN ZULTE

Ter hoogte van de kapel in de Oude Weg in Zulte wordt een verkeersplateau aangelegd ter vervanging van de onduidelijke mini-rotonde. Die ingreep moet de snelheid in de omgeving van de school en de kapel verlagen. De werken zullen ongeveer 40 dagen duren. Er wordt een omleiding voorzien langs de N43-Staatsbaan. 

ZAUBEEKSTRAAT IN ZULTE

In de Zaubeekstraat wordt gestart met de aanleg van voetpaden aan één kant van de straat. Later komt ook de Olsenestraat aan de beurt. Aan de overzijde van beide straten worden parkeerplaatsen en groenzone voorzien. 
Op die manier zorgen we ervoor dat de zwakke weggebruiker het centrum van Zulte, de school en de sporthal op een veilige manier kan bereiken. De Zaubeek- en Olsenestraat worden zo omgevormd tot aangename woonstraten.
Er worden plaatselijke omleidingen voorzien.

KRUISHOUTEMSTRAAT IN MACHELEN

In Machelen is een deel van de Kruishoutemstraat aan vervanging toe, tussen de Veldweg en Karreweg. Een nieuw wegdek over de breedte van 5,10 meter moet de huidige onveilige en slordige steenslagstroken wegwerken. Er worden 3 wegversmallingen voorzien om de snelheid af te remmen. Fietsers zullen daar veilig achterlangs kunnen rijden.
Er wordt een omleiding voorzien langs de Karreweg en Brandstraat. In de Sparrenstraat voeren we éénrichtingsverkeer in.