Update corona in Zulte

  • 4 januari 2021

Vooreerst wensen we iedereen een gelukkig nieuw jaar 2021.
 
Op het vlak van corona was het voor Zulte een moeilijke eindejaarsperiode met veel besmettingen. Dit onder andere door een uitbraak in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius (www.stvzulte.be), met besmettingen bij bewoners en medewerkers en met helaas ook een aantal overlijdens van bewoners tot gevolg. Dit is bijzonder jammer, we hadden immers gehoopt dat de vele inspanningen van het WZC het virus zouden kunnen weghouden tot aan de start van de vaccinaties. Op een maand na is dit niet gelukt. Er zal nu ook nog even gewacht moeten worden op de vaccins.
 
We leven mee met de bewoners en met de getroffen families. Onze grote dank en waardering gaat uit naar de directie en medewerkers van het WZC, die in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven om de situatie zo goed als mogelijk te beheersen. We danken ook de externe diensten zoals Rode Kruis, Civiele bescherming en Defensie voor de hulp die ze bieden. In de komende week worden alle bewoners en medewerkers van het WZC opnieuw getest. Zo wordt de situatie nauw opgevolgd.
 
Daarnaast zagen we in de afgelopen weken voornamelijk besmettingen bij zorgmedewerkers en vervolgbesmettingen bij hun gezinsleden.
 
Hierdoor was de ‘incidentie’ in onze gemeente (dit is het aantal besmettingen in de afgelopen 7 dagen per 100.000 inwoners) gestegen tot bijna 600.
 
De afgelopen paar dagen waren er gelukkig opnieuw minder besmettingen. Hierdoor is de incidentie gedaald tot rond de 400. Dit moet nog verder naar beneden. We hopen dan ook dat de dalende tendens zich de komende dagen doorzet. We vragen u dan ook om vol te houden: beperk uw contacten, houd fysiek afstand, was uw handen en draag een mondmasker in contact met anderen. Laat u testen van zodra u symptomen voelt en respecteer strikt de quarantaine, ook als u terugkomt van het buitenland.